Preskoči na vsebino


Razlaga imena

Naš dom smo imenovali "Eden" po rajskem vrtu, ker želimo živeti tako, kot si je to zamislil Gospod Bog ob stvarjenju. Potem bo vse "zelo dobro", kot je rekel Stvarnik ob pogledu na svoje delo.

Beseda "Eden" pomeni: razkošje, izobilje, razsipnost.

1. Razkošje Božje bližine. "Gospod Bog je ob dnevnem vetriču hodil po vrtu." V raju je bil vedno navzoč, kot je tudi danes med nami, še na poseben način v sveti evharistiji. Zato se skrbno pripravljamo na sodelovanje pri sveti maši, poleti imamo vsak četrtek nočno češčenje Najsvetejšega. Želimo odkrivati Božje delovanje v svojem življenju in v bližnjem.

2. Izobilje Božje Besede. "Gospod Bog je poklical človeka in mu rekel:..." Tudi nam govori. Vsako jutro nahranimo najprej svoje duše z evangelijem.   Prosimo ga za darove Svetega Duha, da bi ves dan lahko živeli po Njegovi Besedi.

3. Razsipnost Božjega usmiljenja. Bog se je človeka po grehu usmilil in že v raju obljubil Odrešenika. Vsak večer premislimo, kaj vse nam je Gospod ta dan podaril ter kaj smo mi slabega naredili oziroma dobrega opustili. Prosimo ga odpuščanja. Posebno skrbno se pripravljamo na zakrament Božjega usmiljenja in se mu zanj zahvaljujemo.